TERKINI : PM Umum Bantuan Kredit E-Tunai Rahmah RM100 Untuk B40 & M40

Photo of author

By Admin

E TUNAI%20RM100
telegram%20pmk

Kerajaan bersetuju untuk menawarkan kredit etunai sebanyak RM100 kepada semua rakyat dewasa Malaysia yang berpendapatan RM100,000 setahun dan ke bawah.

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, inisiatif pemberian itu susulan melihat kepada kejayaan dan impak besar program e-tunai kepada masyarakat di negara ini.“Bilangan penerima yang layak dianggarkan melebihi 10 juta rakyat iaitu merangkumi golongan B40 dan M40 dengan dana sekitar RM1 bilion,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada Majlis Pelancaran Ekonomi MADANI: Memperkasa Rakyat di sini, hari ini.

Kredit eTunai RM100 Untuk M40, B40Datuk Seri Anwar Ibrahim mengumumkan kerajaan akan menawarkan kredit e-tunai RM100 kepada semua rakyat dewasa di negara ini yang berpendapatan tahunan RM100,000 ke bawah.

Perdana Menteri berkata, inisiatif membabitkan peruntukan sekitar RM1 bilion itu akan memanfaatkan lebih 10 juta rakyat berusia 21 tahun ke atas, merangkumi golongan B40 dan M40.
_________________________
Info Jawatan Kosong Kerajaan : KLIK SINI_________________________
Katanya, inisiatif e-tunai kepada golongan dewasa itu diumumkan selepas kerajaan melihat kejayaan dan impak besar program e-tunai kepada masyarakat.

“Melihat akan kejayaan dan impak besar program e-tunai kepada masyarakat, Kerajaan bersetuju untuk menawarkan kredit e-tunai sebanyak RM100 kepada semua rakyat dewasa Malaysia yang berpendapatan RM100,000 setahun dan ke bawah.“Bilangan penerima yang layak dianggar melebihi 10 juta rakyat iaitu merangkumi golongan B40 dan M40 dengan dana sekitar RM1 bilion,” katanya ketika berucap dalam Majlis Peluncuran Ekonomi MADANI: Memperkasa Rakyat di sini, hari ini.

pelancaran%20ekonomi%20madani

Perdana Menteri ketika di Majlis Pelancaran Ekonomi MADANI
kredit etunai
Syarat Kelayakan E-Tunai RM100

Berikut adalah syarat-syarat umum bantuan kredit e-tunai RM100 yang diumumkan PM :

1. Warganegara Malaysia
2. Berumur 21 tahun keatas
3. Berpendapatan RM100,000 kebawah

Penyediaan Perkhidmatan

Memandangkan bantuan ini baru sahaja diumumkan oleh Perdana Menteri, tiada lagi pengumuman penyedia perkhidmatan yang akan melaksanakan program ini.

Namun begitu, berdasarkan bantuan e-tunai Belia Rahmah sebelum ini menyediakan tiga platform penyediaan perkhidmatan yang terlibat, antaranya :

1. Boost
2. Setel
3. Touch N GoPun begitu, beberapa penyediaan perkhidmatan e-wallet yang lain seperti GrabPay, ShopeePay, BigPay mungkin juga akan terlibat sekiranya ada pengumuman diumumkan kelak.

Kami di PortalMyKerja akan sentiasa membuat update terkini berkaitan bantuan kredit e-Tunai RM100 untuk B40, M40 serta bantuan-bantuan lainnya seperti E-Tunai Belia Rahmah.

PеnаfіаnKаmі bukаnlаh wаkіl mаnа-mаnа аgеnѕі kеrаjааn. Inі mеruраkаn mаklumаt уаng kаmі реrоlеhі dаrіраdа wеbѕіtе rаѕmі kеrаjааn. Mоhоn rujuk раutаn аѕаl untuk mаklumаt lаnjut уаng lеbіh lеngkар.

Mаklumаt уаng kаmі ѕаmраіkаn bеrdаѕаrkаn іnfо ѕеmаѕа аtаu bаntuаn tаhunаn bеrulаng.

Infо lаnjut аkаn dіkеmаѕkіnі dаrі ѕеmаѕа kе ѕеmаѕа. Kаmі ѕаrаnkаn аndа untuk mеngіkutі kаmі dі сhаnnеl tеlеgrаm t.mе/JawatanMalaysiaTerkini untuk lеbіh іnfо bеrkаіtаn bаntuаn kеrаjааn dаn kеrjауа.

Leave a Comment